Καλοκαιρινές «απειλές» για την υγεία του άνδρα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η υγεία του άνδρα μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο λόγω των επιβλαβών συνηθειών που υιοθετούνται κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το καλοκαίρι αυξάνονται γενικά οι σεξουαλικές επαφές καθώς και οι ελεύθερες συνευρέσεις οπότε είναι ευκολότερο ένας άντρας να κολλήσει μικρόβια, όπως το κολοβακτηρίδιο το οποίο μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη και να εξελιχτεί σε οξεία προστατίτιδα με έντονα δυσουρικά ενοχλήματα και πυρετό . Επίσης η μη καλή ενυδάτωση σε συνδυασμό με την αυξημένη εφίδρωση, είναι ο λόγος που αυξάνονται οι κωλικοί του νεφρού.

Συμπληρωματικά, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα ανδρικά γεννητικά όργανα. Μια χρόνια προστατίτιδα σε ύπνωση για παράδειγμα, μπορεί να έρθει στην επιφάνεια μέσω της κατάχρησής του με αποτέλεσμα η φυσιολογική χλωρίδα της ουρήθρας πιθανά να καταστραφεί και να αναπτυχθούν εκεί άλλα μικρόβια, τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία της περιοχής.

Σε γενικές γραμμές εν μέσω διακοπών, η κακή διατροφή, ο ελάχιστος ύπνος και η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια σε φορείς τους,  διάφορες νόσους όπως τα κονδυλώματα.

Καλό είναι ο άνδρας το καλοκαίρι να μην αμελεί την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής να ακολουθεί καλή διατροφή, να μην κάνει κατάχρηση αλκοόλ και φυσικά να χρησιμοποιεί μέτρα προφύλαξης κατά τη σεξουαλική πράξη.

Οι ακραίες συνήθειες των διακοπών είναι πιθανό να ρίξουν την άμυνα του οργανισμού ενός άνδρα, με ανεπιθύμητα αποτελέσματα, οπότε…προσέχουμε για να έχουμε!