Προφύλαξη του ανδρικού ουροποιητικού συστήματος από λοιμώξεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες 

Η προφύλαξη από λοιμώξεις του ανδρικού ουροποιητικού συστήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία μπορούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και μικροβίων. Για να αποφύγετε παθήσεις του ουροποιητικού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προτείνονται τα ακόλουθα:

  • Καλή υγιεινή: Πλύνετε καθημερινά τα χέρια σας πριν και μετά την επίσκεψη σε δημόσιους χώρους και αφού πάτε στην τουαλέτα.
  • Επαρκή ενυδάτωση: Πίνετε επαρκή ποσότητα νερού για τη συχνή απομάκρυνση βακτηρίων και μικροβίων από το ουροποιητικό σύστημα μέσω της ούρησης.
  • Αλλαγή μαγιό: Χρήσιμο θα ήταν μετά το κολύμπι να αλλάξτε το βρεγμένο μαγιό προκειμένου να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί. Αυτό αφορά κυρίως την πιθανή ανάπτυξη μυκητιάσεων στο δέρμα και όχι λοιμώξεων του ουροποιητικού.
  • Καλή υγιεινή πριν και μετά την σεξουαλική επαφή. 
  • Αποφύγετε την παρατεταμένη κατακράτηση ούρων: όταν αισθάνεστε την ανάγκη για ούρηση προβείτε άμεσα στην κένωση της ουροδόχου κύστη για την αποφυγή ανάπτυξης εστιών μικροβίων και βακτηρίων.
  • Καλή υγιεινή εσωτερικών χώρων: Χρησιμοποιείτε μπάνια και τουαλέτες με καλό εξαερισμό για να μειώσετε τον κίνδυνο λοιμώξεων.

Ακολουθώντας αυτές τις πρακτικές προφύλαξης, οι άνδρες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να διατηρήσουν την υγεία τους. Οι παραπάνω συμβουλές είναι σημαντικό να τηρούνται ιδιαίτερα από άνδρες που έχουν ιστορικό επαναλαμβανόμενων επεισοδίων τέτοιου είδους παθήσεων…άλλωστε η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!