ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

2103387393-4
helpdesk@androclinic.gr
Βαλαωρίτου 4, Αθήνα 10671

Κρουστικά Κύματα: Η Σύγχρονη Θεραπεία Της Στυτικής Δυσλειτουργίας

Η πιο σύγχρονη μορφή θεραπείας της Στυτικής Δυσλειτουργίας βασίζεται στην εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων. Τα κρουστικά κύματα είναι μια σύγχρονη μορφή θεραπείας που αποσκοπεί στην βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου και την πρόκληση νεοαγγειογένεσης επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερη αιμάτωση του πέους και βελτιωμένη στυτική λειτουργία. Η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται περισσότερο από 10 χρόνια και έχει μελετηθεί ακόμα και σε περιπτώσεις ισχαιμικής καρδιοπάθειας για την βελτίωση της αιμάτωσης του μυοκαρδίου, για μυοσκελετικές παθήσεις, βελτίωση της αιματικής κυκλοφορίες σε δερματικούς ιστούς και μοσχεύματα, νόσο Peyronie ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Πολλές μελέτες έχουν γίνει για την αξιοπιστία της μεθόδου και ειδικά τα τελευταία χρόνια η εμπειρία μας έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Πρόσφατες μετααναλύσεις των καλύτερων από τις μελέτες αυτές απέδειξαν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι όντως τα κρουστικά κύματα είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία.

Τι Είναι Τα Κρουστικά Κύματα;

Πολύ απλοποιημένα θα λέγαμε ότι είναι μια μορφή ενέργειας που συνοδεύεται από ήχο και με την μορφή κύματος ταξιδεύει μέσα στο σώμα μας κι αλληλεπιδρά με τους ιστούς. Η πιο παλιά εφαρμογή της ήταν στη θραύση των λίθων, τη γνωστή λιθοτριψία, μια μέθοδο που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί για την απλότητα και την αποτελεσματικότητα της. Αυτό που διαφοροποιεί την εφαρμογή τους στη Στυτική Δυσλειτουργία είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων. Η ενέργεια που μεταφέρουν είναι πολύ χαμηλότερης έντασης και η διέλευση τους από το σώμα έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Πως Δουλεύουν Τα Κρουστικά Κύματα;

Οι μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν πως η βελτίωση της στυτικής λειτουργίας που επιφέρουν τα κρουστικά κύματα οφείλεται πιθανότατα στην αλληλεπίδραση του κρουστικού κύματος με τασεοϋποδοχείς (υποδοχείς που είναι ευαίσθητοι στις μεταβολές της πίεσης) στα κύτταρα του πέους και οι οποίοι με τη σειρά τους ενεργοποιούν μια σειρά από βιολογικές διαδικασίες. Οι μέχρι τώρα έρευνες από την εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων στους διάφορους ιστούς έχουν δείξει τα εξής: δημιουργία νέων αγγείων, αύξηση αγγειογενετικών παραγόντων μέσω υπερέκφρασης του mRNA, πολλαπλασιασμό των ενδοθηλιακών κυττάρων, αύξηση λείων μυϊκών ινών.

Ειδικά για το πέος σημαντικό ρόλο φαίνεται πως παίζει η διαπιστωμένη αύξηση της συνθάσης του οξειδίου του αζώτου (eNOs) που είναι το βασικό ένζυμο παραγωγής του νευροδιαβιβαστή οξείδιο του αζώτου, ο οποίος και έχει καθοριστική σημασία στην στυτική λειτουργία.

Πως Εφαρμόζονται Τα Κρουστικά Κύματα;

Η εφαρμογή και πραγματοποίηση της θεραπείας με κρουστικά κύματα είναι πολύ απλή, περίπου σα να κάνει κάποιος υπερηχογράφημα. Η κεφαλή της συσκευής των κρουστικών κυμάτων τοποθετείται πάνω στο πέος και η εκπομπή των κρουστικών κυμάτων συνοδεύεται από έναν χαμηλό ήχο. Ο ασθενής δε νιώθει τίποτα γιατί η θεραπεία είναι ανώδυνη. Η κεφαλή τοποθετείται σε διάφορα σημεία στο πέος ώστε τα κρουστικά κύματα να καλύψουν όλο το πέος. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας διαρκεί περίπου 30 λεπτά, δεν απαιτεί νάρκωση κι ο ασθενής με την ολοκλήρωση της μπορεί να αποχωρήσει από το ιατρείο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Είναι Αποτελεσματικά Σε Όλες Τις Περιπτώσεις;

Παρότι μπορούν να εφαρμοσθούν σε κάθε περίπτωση στυτικής δυσλειτουργίας, η βασική τους ένδειξη είναι η αγγειακής αιτιολογίας στυτική δυσλειτουργία. Εντούτοις μελέτες έχουν αναφέρει κι επίδραση στη νευρική λειτουργία και για το λόγο αυτό έχουν μελετηθεί και σε ασθενείς μετά από ριζική προστατεκτομή. Είναι προφανές πως όπως όλες οι θεραπείες έτσι και τα κρουστικά κύματα δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα σε κάθε ασθενή.

Πολλοί ασθενείς έχουν δει εντυπωσιακά αποτελέσματα με πλήρη θεραπεία της στυτικής τους δυσλειτουργίας αλλά είναι προφανές πως ασθενείς με βαριές βλάβες και καταστροφή των σηραγγωδών σωμάτων του πέους δε θα έχουν την ίδια βελτίωση.

Υπάρχουν Πολλά Μηχανήματα Κρουστικών Κυμάτων Και Πολλά Θεραπευτικά Πρωτόκολλα;

Πλέον υπάρχουν αρκετά τέτοια μηχανήματα κάτι που αποδεικνύει τη διάδοση κι επιβεβαίωση της μεθόδου. Η βασική τους αρχή είναι ίδια έχουν μικροδιαφορές σε τεχνικές παραμέτρους. Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα βασίζονται σε επαναλαμβανόμενες συνεδρίες διάρκειας αρκετών εβδομάδων. Εντούτοις συνεχώς εξελίσσονται με σκοπό να χορηγούμε σε κάθε ασθενή το κατάλληλο για αυτόν θεραπευτικό σχήμα.

Η Androclinic παρακολουθεί και συμμετέχει τις επιστημονικές εξελίξεις έτσι ώστε οι ασθενείς της να λαμβάνουν την πιο σύγχρονη κι πιο αποτελεσματική θεραπεία για την περίπτωση τους.