Η ANDROCLINIC στη διαδικτυακή εκδήλωση Andrologyupdate 2021

Η ανδρολογική κλινική ANDROCLINIC συμμετείχε μέσω και των δύο συνιδρυτών της στο Web Scientific Event Andrologyupdate 2021 του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ), που διεξήχθη 10-12 Δεκεμβρίου 2021.

Πρόκειται για τη συνέχεια ιστορικών κλινικών φροντιστηρίων στην Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και στην Ανδρολογία που ξεκίνησε το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας με το ΙΜΟΠ να αναλαμβάνει τη διοργάνωσή του το 2014 όπου η εκδήλωση μετονομάστηκε σε AndrologyUpdate.

Φέτος το Andrologyupdate επικεντρώθηκε στην παρουσίαση επιλεγμένων δύσκολων περιστατικών προς συζήτηση με την ενσωμάτωση της νέας γνώσης στην κλινική πράξη. Το online event περιελάμβανε σύντομες παρουσιάσεις περιστατικών σε συνδυασμό με την ενεργή συμμετοχή σε γόνιμο διάλογο μεταξύ ειδικών και εκπαιδευομένων με σκοπό να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των ασθενών, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους.

Κατά την επιστημονική εκδήλωση, ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Βασίλης Πρωτογέρου, Διευθυντής Ε’ Ουρολογικής κλινικής του Metropolitan General ανέπτυξε τη θέση του για περιστατικό τραύματος όρχεως σε αγόρι 14 ετών και προήδρευσε σε τράπεζα με θέμα «Δύσκολα περιστατικά λοιμώξεων» ενώ Dr. Δημήτρης Μπορούσας, Χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, εξειδικευμένος στην επανορθωτική ουρολογία και ανδρολογία, επιστημονικός συνεργάτης του ΙΑΣΩ, του ΥΓΕΙΑ και της κλινικής ΡΕΑ ανέπτυξε τη θέση του στο θέμα «Πόνος στο πέος, νόσος Peyronie, συντηρητική αντιμετώπιση».

Το Andrologyupdate 2021 που έλαβε χώρα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και κατέληξε σε χρήσιμα συμπεράσματα που θα επηρεάσουν αποτελεσματικά την πρακτική των επιστημών της Ανδρολογίας και της Ουρολογίας.