Εξαιρετική η παρουσία της Androclinc στο “ESSM2024”

Η Androclinic δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το “European Society for Sexual Medicine Congress 2024” που έλαβε χώρα στο Μπάρι της Ιταλίας, 8 με 10 Φεβρουαρίου 2024.

Κατά τη διάρκεια του “ESSM2024”, κορυφαίοι επιστήμονες παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στον τομέα της σεξουαλικής ιατρικής, με τους συμμετέχοντες να εμπλουτίζουν περαιτέρω τις γνώσεις τους μέσω των διαδραστικών συνεδριών, επεκτείνοντας παράλληλα το επαγγελματικό τους δίκτυο με τους ευρωπαίους συνάδελφους τους.

Εκ μέρους της Androclinic, συμμετείχαν οι δύο συνιδρυτές της, Dr. Δημήτριος Μπορούσας χειρουργός ουρολόγος- ανδρολόγος και ο καθηγητής ΕΚΠΑ Βασίλης Πρωτογέρου. καθώς και ο Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος Κωνσταντίνος Μακαρούνης.

Πιο συγκεκριμένα, στο section “Exploring Innovative Approaches to Sexual Health: Advances in Research and Treat” ο Dr. Μπορούσας ανέλυσε το θέμα “PRP, stem-cell therapy, Botox; new kids on the block.”. Ακολούθησε συζήτηση-debate κατά την οποία ο Κωνσταντίνος Μακαρούνης υπερασπίστηκε τη θέση του “Yes, they are attractive alternatives” με τον καθηγητή Βασίλη Πρωτογέρου στον αντίποδα, να υποστηρίζει την αντίθετη άποψη.

Το «25ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής» έκλεισε τις εργασίες του με απόλυτη επιτυχία, αναδεικνύοντας την ύψιστη σημασία της προληπτικής φροντίδας και του σωστού τρόπου ζωής που αποτελούν τον «ακρογωνιαίο λίθο» για τη βελτίωση της συνολικής και σεξουαλικής υγείας.