Αποτελεσματικη αντιμετωπιση υπογονιμοτητας με συνδυασμο εξειδικευμενων μεθοδων

Εμπιστευθείτε μας και αλλάξτε τη ζωή σας. Δώστε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την σχέση σας!

Τι είναι η Υπογονιμότητα

Όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί να κάνει παιδί, χωρίς να τα καταφέρνει, για πάνω από έναν χρόνο τακτικής σεξουαλικής επαφής και χωρίς προφυλάξεις, τότε αυτό το ζευγάρι θεωρείται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας. Η υπογονιμότητα αυξάνεται με την ηλικία και είναι ένα πρόβλημα αρκετά συχνό τόσο στον ανδρικό όσο και στον γυναικείο πληθυσμό.

Αν η υπογονιμότητα οφείλεται στον άνδρα, τότε μιλάμε για ανδρική υπογονιμότητα, για την διάγνωση της οποίας πρωτεύοντα ρόλο παίζει η λήψη του ιστορικού και η κλινική εξέταση του ασθενούς. Η ύπαρξη ασθενειών, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η παρωτίτιδα ή κάποιο προηγούμενο χειρουργείο στο γεννητικό σύστημα, είναι σημαντικές ενδείξεις υπογονιμότητας που θα καθοδηγήσουν τον ιατρό.

Ψάχνετε λύση στο πρόβλημά σας; Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

Ο ασθενής που θα έρθει στην Androclinic από την πρώτη στιγμή θα νιώσει άνετα. Από ένα απλό συμβουλευτικό ραντεβού γνωριμίας, μέχρι τις εξετάσεις, τους ελέγχους και την τελική θεραπεία που θα ακολουθηθεί, ο άνδρας -και το ζευγάρι – θα λαμβάνει αναλυτική ενημέρωση από το προσωπικό για κάθε στάδιο που περνάει.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ & ΑΙΤΙΑ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Συμπτώματα

Η μη επίτευξη εγκυμοσύνης επί έναν χρόνο τακτικής σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις είναι το βασικό σύμπτωμα.

Άλλα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν ότι ο άνδρας παρουσιάζει υπογονιμότητα είναι οι αλλαγές στην ανάπτυξη των μαλλιών του, οι αλλαγές στην επιθυμία του για σεξουαλική επαφή, το οίδημα στους όρχεις αλλά και τα προβλήματα στην στύση ή την εκσπερμάτιση.

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να συνδέονται και με άλλες ουρολογικές παθήσεις, γι’αυτό και η σωστή διάγνωση είναι μονόδρομος!

Αίτια Ανδρικής Υπογονιμότητας

Οι συχνότερες αιτίες ανδρικής υπογονιμότητας είναι οι εξής:

Κιρσοκήλη

Αζωοσπερμία

Γενετικές μεταλλάξεις στο γονίδιο της κυστικής ίνωσης

Ορμονικές διαταραχές, όπως η διαταραχή θυρεοειδούς

Φλεγμονές & Λοιμώξεις, όπως προστατίτιδα, μυκόπλασμα κ.ά.

Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες, όπως άγχος, διατροφή κακής ποιότητας, κάπνισμα, αλκοόλ κ.ά.

Ρωτήστε μας για οτιδήποτε σας απασχολεί.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ – ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Οι πρώτες εξετάσεις

Η ανάλυση σπέρματος (σπερμοδιάγραμμα) είναι η εξέταση που προσδιορίζει με ακρίβεια αν τα σπερματοζωάρια είναι σε θέση να γονιμοποιήσουν, ενώ παράλληλα δίνει πολλές πληροφορίες για την ποσότητά τους και την μορφολογία τους. Αυτή η εξέταση συνήθως είναι η πρώτη που πραγματοποιείται σε κάθε έλεγχο ανδρικής υπογονιμότητας.

Επόμενο βήμα είναι οι αιματολογικές εξετάσεις για την μέτρηση δεικτών όπως η FSH και LH, ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την παραγωγή του σπέρματος και το επίπεδο της τεστοστερόνης. Επίσης, θα πρέπει να διερευνηθεί και ο καθορισμός της τιμής στα λευκά αιμοσφαίρια, καθώς αυτά ευθύνονται για διάφορες λοιμώξεις που μπορούν να βλάψουν το σπέρμα.

Βιοψία Όρχεων micro-TESE

Η micro-TESE βιοψία όρχεων (TEsticular Sperm Extraction) είναι μια ειδικής μορφής βιοψία του όρχεως που δίνει λύση στους άνδρες που πάσχουν από αζωοσπερμία.

Η micro-TESE βιοψία πραγματοποιείται υποχρεωτικά με τη χρήση μικροσκοπίου με την βοήθεια του οποίου ερευνάται ο όρχις για την αναγνώριση των περιοχών με καλής μορφολογίας σπερματικά σωληνάρια.

Δεδομένου ότι αν υπάρχουν σπερματοζωάρια θα βρίσκονται σε αυτά τα σωληνάρια κι όχι στα κατεστραμμένα, αποφεύγεται η λήψη άχρηστου ορχικού ιστού κι αυξάνονται οι πιθανότητες ανεύρεσης σπερματοζωαρίων.

Στην Androclinic αντιμετωπίζουμε την ανδρική υπογονιμότητα από την ρίζα του προβλήματος και διερευνητικά -με τις κατάλληλες εξετάσεις και με βάση το ιστορικό και το προφίλ του ασθενούς- προχωράμε σε ένα πρωτόκολλο θεραπείας εξατομικευμένο.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Συμβουλευτική Αγωγή

Η διακοπή «κακών συνηθειών» (κάπνισμα, αλκοόλ, αναβολικά, συνεχής έκθεση σε θερμότητα) είναι αρχικά πολύ σημαντικός παράγοντας και τρόπος αντιμετώπισης, ειδικά της υπογονιμότητας που δεν οφείλεται σε οργανικά αίτια.

Ορμονική Θεραπεία

Η ορμονική θεραπεία αποτελεί μια πολύ συχνή μέθοδο αντιμετώπισης της υπογονιμότητας. Εφαρμόζεται όταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι χαμηλά (υπογοναδοτροφικός υπογοναδισμός) και προκαλούν πρόβλημα στη σπερματογένεση.

Χειρουργική Θεραπεία

Προτείνεται σε περιπτώσεις που η υπογονιμότητα οφείλεται σε παθολογικό αίτιο. Μπορεί ο γιατρός να επιλέξει ειδικές μικροχειρουργικές επεμβάσεις ή χειρουργείο για την απολίνωση της έσω σπερματικής φλέβας σε περιπτώσεις κιρσοκήλης.

Μαζί θα βρούμε την θεραπεία που θα σας ανακουφίσει.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ANDROCLINIC

Γιατί οι γιατροί μας έχουν πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στο χώρο

  Γιατί είμαστε από τους λίγους στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αναζήτηση σπερματοζωαρίων την μέθοδο της micro-TESE

  Γιατί πέρα από τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους που ακολουθούμε, παρέχουμε απλές, χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητά σας, που θα βελτιώσουν συνολικά την ποιότητα ζωής σας

  Γιατί όλες οι υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά και μόνο στην κλινική μας

Η ομαδα μας

Βασίλης Πρωτογέρου

Δημήτριος Μπορούσας

Κωνσταντίνος Μακαρούνης