ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

2103387393-4
helpdesk@androclinic.gr
Βαλαωρίτου 4, Αθήνα 10671

Υδροκήλη

Yδροκήλη ονομάζουμε τη συλλογή υγρού στο όσχεο (το σάκκο που περιβάλλει και στηρίζει τους όρχεις). Συνήθως εμφανίζεται στη μία πλευρά, αλλά μερικές φορές σχηματίζεται υδροκήλη και στους δύο όρχεις.

Πως εκδηλώνεται η υδροκήλη;

Ο ασθενής ψηλαφεί ένα μικρό γεμάτο «μπαλόνι» μέσα στο όσχεο. Συνήθως είναι ομαλό και κυρίως μπροστά από έναν από τους όρχεις. Οι υδροκήλες είναι κανονικά ανώδυνες. Μεγάλες υδροκήλες μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία λόγω του μεγέθους τους. Το περπάτημα ή η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να γίνει άβολη αν έχετε πολύ μεγάλη υδροκήλη.

Πότε εκδηλώνεται;

  • Οι περισσότερες υδροκήλες εμφανίζονται σε ενήλικες και είναι συνηθέστερες σε άνδρες ηλικίας άνω των 40 ετών
  • Η αιτία δεν είναι γνωστή στις περισσότερες περιπτώσεις
  • O τραυματισμός, οι φλεγμονές ή οι όγκοι ενός όρχεως μπορεί να προκαλέσουν σχηματισμό υγρού που οδηγεί σε σχηματισμό υδροκήλης.
  • Μερικές φορές οι υδροκήλες αναπτύσσονται όταν υπάρχει γενικευμένη διόγκωση του κάτω μισού του σώματος λόγω κατακράτησης υγρών.

Με ποιες εξετάσεις γίνεται διάγνωση;

  • Ο γιατρός θα εξετάσει τους όρχεις με ψηλάφηση, και κάποιες φορές χρησιμεύει και ο φωτισμός του οσχέου, που αναδεικνύει την μεγάλη ποσότητα υγρού.
  • Υπέρηχος όρχεων. Αυτό μπορεί να ελέγξει τους όρχεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει υποκείμενη αιτία για την υδροκήλη.

Ποιες είναι οι θεραπείες για την υδροκήλη;

Χειρουργική επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση συστήνεται όταν η υδροκήλη σας είναι μεγάλη ή άβολη. Γίνεται με μια πολύ μικρή τομή στο όσχεο , υπό μέθη ή γενική αναισθησία, και ο ασθενής μπορεί να φύγει το ίδιο βράδυ από την κλινική

Παροχέτευση

Το υγρό μπορεί να αποστραγγιστεί εύκολα με βελόνα και σύριγγα. Ωστόσο, ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, είναι πολύ πιθανό, ο σάκκος της υδροκήλης να ξαναγεμίσει με υγρό μέσα σε λίγους μήνες.

Στην ANDROCLINIC εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους για τη θεραπεία της υδροκήλης με εξαιρετικά αποτελέσματα κι ελάχιστο χρόνο νοσηλείας.