Υδροκηλη Στους Ορχεις

Στην ANDROCLINIC εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους για τη θεραπεία της υδροκήλης με εξαιρετικά αποτελέσματα κι ελάχιστο χρόνο νοσηλείας.

Τι είναι η υδροκήλη;

Yδροκήλη ονομάζουμε τη συλλογή υγρού στο όσχεο (το σάκκο που περιβάλλει και στηρίζει τους όρχεις). Συνήθως εμφανίζεται στη μία πλευρά, αλλά μερικές φορές σχηματίζεται υδροκήλη και στους δύο όρχεις.

Δώστε τέλος στο πρόβλημά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως Εκδηλώνεται;

Ο ασθενής ψηλαφεί ένα μικρό γεμάτο «μπαλόνι» μέσα στο όσχεο. Συνήθως είναι ομαλό και κυρίως μπροστά από έναν από τους όρχεις. Οι υδροκήλες είναι κανονικά ανώδυνες. Μεγάλες υδροκήλες μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία λόγω του μεγέθους τους. Το περπάτημα ή η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να γίνει άβολη αν έχετε πολύ μεγάλη υδροκήλη.

Πότε Εκδηλώνεται;

Οι περισσότερες υδροκήλες εμφανίζονται σε ενήλικες και είναι συνηθέστερες σε άνδρες ηλικίας άνω των 40 ετών. Η αιτία δεν είναι γνωστή στις περισσότερες περιπτώσεις. O τραυματισμός, οι φλεγμονές ή οι όγκοι ενός όρχεως μπορεί να προκαλέσουν σχηματισμό υγρού που οδηγεί σε σχηματισμό υδροκήλης.

Μερικές φορές οι υδροκήλες αναπτύσσονται όταν υπάρχει γενικευμένη διόγκωση του κάτω μισού του σώματος λόγω κατακράτησης υγρών.

Με ποιες εξετάσεις γίνεται η διάγνωση;

Ο γιατρός θα εξετάσει τους όρχεις με ψηλάφηση, και κάποιες φορές χρησιμεύει και ο φωτισμός του οσχέου, που αναδεικνύει την μεγάλη ποσότητα υγρού. Υπέρηχος όρχεων. Αυτό μπορεί να ελέγξει τους όρχεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει υποκείμενη αιτία για την υδροκήλη.

Θεραπείες: Χειρουργική επέμβαση & Παροχέτευση

Η χειρουργική επέμβαση συστήνεται όταν η υδροκήλη σας είναι μεγάλη ή άβολη. Γίνεται με μια πολύ μικρή τομή στο όσχεο , υπό μέθη ή γενική αναισθησία, και ο ασθενής μπορεί να φύγει το ίδιο βράδυ από την κλινική

Το υγρό μπορεί να αποστραγγιστεί εύκολα με βελόνα και σύριγγα. Ωστόσο, ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, είναι πολύ πιθανό, ο σάκκος της υδροκήλης να ξαναγεμίσει με υγρό μέσα σε λίγους μήνες.

Στην ANDROCLINIC εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους για τη θεραπεία της υδροκήλης με εξαιρετικά αποτελέσματα κι ελάχιστο χρόνο νοσηλείας.

Ψάχνετε άμεση λύση στο πρόβλημά σας;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ANDROCLINIC

Γιατί οι γιατροί μας έχουν πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στο χώρο

  Στην ANDROCLINIC εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους για τη θεραπεία της υδροκήλης με εξαιρετικά αποτελέσματα κι ελάχιστο χρόνο νοσηλείας

  Γιατί πέρα από τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους που ακολουθούμε, παρέχουμε απλές, χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητά σας, που θα βελτιώσουν συνολικά την ποιότητα ζωής σας

  Γιατί όλες οι υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά και μόνο στην κλινική μας

  Προσιτό κόστος

Η ομαδα μας

Βασίλης Πρωτογέρου

Δημήτριος Μπορούσας

Κωνσταντίνος Μακαρούνης

Δεν υπάρχουν σαφή αίτια εμφάνισης της υδροκήλης. Οι παράγοντες κινδύνου, όμως, μπορεί να είναι οι εξής:

  • Τραυματισμός στην περιοχή
  • Παρουσία φλεγμονής ή όγκου στον όρχι
  • Κατακράτηση υγρών

 

Η υδροκήλη δεν παρουσιάζει κάποιο έντονο σύμπτωμα. Μπορεί να γίνεται αντιληπτή κατά τη διάρκεια της ψηλάφησης των όρχεων. Εάν, παρουσιαστεί κάποιο σύμπτωμα αυτό θα είναι δυσφορία και ο περιορισμός της σεξουαλικής δραστηριότητας ή των καθημερινών δραστηριοτήτων.

 

Πέρα από την κλινική εξέταση που θα υποβληθεί ο ασθενής, η διάγνωση της υδροκήλης απαιτεί και την λήψη υπερήχου των όρχεων.

 

Η μέθοδος με την οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η υδροκήλη είναι η χειρουργική. Κατά το χειρουργείο, γίνεται μια μικρή τομή στο όσχεο και αφαιρείται το υγρό μαζί με τους χιτώνες του όρχη που συμμετέχουν στην πάθηση αυτή. Ο ασθενής φεύγει από την κλινική αυθημερόν είτε μετά από μια ημέρας νοσηλεία χωρίς αξιόλογα μετεγχειρητικά ενοχλήματα συνήθως.