TRIPLEX ΠΕΟΥΣ

Η εξέταση triplex πέους θεωρείται μία πολύ δυναμική εξέταση, στην οποία παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία του γιατρού, προς αποτροπή λαθών στα τελικά αποτελέσματα.

Τι είναι το τρίπλεξ πέους;

Το τρίπλεξ πέους (ή πιο σωστά τρίπλεξ πεϊκών αρτηριών) είναι μια απολύτως απαραίτητη εξέταση για τη μελέτη και τη διάγνωση της Στυτικής Δυσλειτουργίας. Είναι μια πολύ εξειδικευμένη εξέταση που απαιτεί κατάλληλο εξοπλισμό αλλά κυρίως εμπειρία από τη μεριά του ιατρού που θα την πραγματοποιήσει.

Δώστε τέλος στο πρόβλημά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας.

ΤΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΛΕΞ ΠΕΟΥΣ;

Το τρίπλεξ πέους είναι ένα υπερηχογράφημα το οποίο μας δίνει δυο τύπου βασικές πληροφορίες: ανατομικά και κυρίως λειτουργικά δεδομένα.

Ανατομικά Δεδομένα

Τα ανατομικά δεδομένα του πέους που παρέχονται από το τρίπλεξ πέους είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη διάγνωση. Με την εξέταση αυτή μπορεί να διαγνωσθούν ανατομικές βλάβες όπως τραύματα, ουλές, ασβεστώσεις στον ιστό του πέους, πληροφορίες δηλαδή απαραίτητες για πολλές παθήσεις αλλά κυρίως τη νόσο Peyronie. Επίσης μελετάται η ανατομική μορφολογία των αρτηριών του πέους για την ύπαρξη αθηρωμάτωσης, στενωμάτων ή άλλων βλαβών.

Λειτουργικά Δεδομένα

Τα τελευταία χρόνια το στρες (ψυχογενής) και οι ψυχολογικές διακυμάνσεις έχουν Τα λειτουργικά δεδομένα έχουν να κάνουν με αυτή καθεαυτή τη λειτουργία της στύσης. Για να πραγματοποιηθεί η στύση είναι απαραίτητο η αιματική ροή στις πεϊκές αρτηρίες να αυξηθεί πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο για να μπορέσει το πέος να αποκτήσει επαρκή σκληρότητα. Παράλληλα η φυσιολογική διαδικασία της στύσης απαιτεί η φλεβική απορροή να μειωθεί σε ένα ελαχιστότατο όριο για να μπορέσει το πέος, αφού πραγματοποιήσει στύση, να διατηρήσει την επιθυμητή σκληρότητα. Οι μετρήσεις αυτές και τα απολύτως απαραίτητα αυτά δεδομένα για τη μελέτη της στυτικής δυσλειτουργίας ενός ασθενή, δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με το τρίπλεξ πέους.

Στην ανδρολογική κλινική ANDROCLINIC, οι ανδρολόγοι συνεκτιμούν πολλούς παράγοντες προτού δώσουν την τελική απάντηση ως προς τη διάγνωση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Τεχνική Πραγματοποίησης Του Τρίπλεξ Πέους

Για να μπορέσουμε να έχουμε τα λειτουργικά δεδομένα κατά τη στύση του πέους πρέπει να προκαλέσουμε στύση την ώρα της εξέτασης. Αυτό γίνεται με τη χορήγηση μιας ειδικής ουσίας, της προσταγλανδίνης, που προκαλεί αγγειοδιαστολή στα αγγεία του πέους κι ενεργοποιεί το μηχανισμό της στύσης. Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του φαινομένου της στύσης, ο ιατρός παίρνει διαδοχικές μετρήσεις καταγράφοντας τις μεταβολές της αιματικής ροής στα αγγεία του πέους. Η διάρκεια της εξέτασης μπορεί να είναι σχετικά σύντομη συχνά όμως απαιτείται να παραταθεί πέραν του μισάωρου για να είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα.

Η ουσία που χρησιμοποιείται είναι απολύτως ασφαλής πρέπει όμως να χορηγείται από ειδικούς και καλά εκπαιδευμένους ιατρούς. Η δόση πρέπει να αξιολογηθεί σωστά κι ο τρόπος χορήγησης πρέπει να γίνει όπως προβλέπεται, αλλιώς η εξέταση δεν θα είναι αξιόπιστη και θα δώσει λάθος πληροφορίες. Η τεχνική πραγματοποίησης του τρίπλεξ πέους είναι σύνθετη και παρότι σε ένα ειδικό κέντρο φαίνεται απλή στον ασθενή, κρύβει λεπτομέρειες, που αν δεν τηρηθούν θα αλλοιώσουν το αποτέλεσμα.

Το triplex αγγείων πέους δίνει σημαντικές πληροφορίες για τα αγγεία του πέους. Πιο συγκεκριμένα, δίνει πληροφορίες σχετικές με την ανατομία αλλά και με τη λειτουργία των αγγείων.

Τα ανατομικά προβλήματα που ενδέχεται να προκαλούν τη στυτική δυσλειτουργία και φαίνονται στο triplex πέους είναι:

  • Τραύματα
  • Ασβεστώσεις
  • Ανατομία των αρτηριών του πέους που ενδέχεται να χαρακτηρίζονται από αθηρωμάτωση, στενώματα ή άλλες βλάβες.

Εκτός από πληροφορίες που σχετίζονται με την ανατομία του πέους και των αγγείων, το triplex δίνει πληροφορίες σχετικές με τη λειτουργία της στύσης. Για την πρόκληση στύσης η αιματική ροή στις πεϊκές αρτηρίες θα πρέπει να αυξηθεί, δημιουργώντας έτσι την επιθυμητή σκληρότητα στο πέος. Όμως, αυτή η σκληρότητα θα πρέπει να διατηρηθεί και αυτό πραγματοποιείται μέσω της μείωσης της φλεβικής απορροής. Το ποσοστό της αιματικής ροής και της φλεβικής απορροής μετρούνται μόνο μέσω της συγκεκριμένης εξέτασης.

Για τη διενέργεια της εξέτασης το πέος πρέπει να βρίσκεται σε στύση. Η στύση επιτυγχάνεται με τη χορήγηση μιας ειδικής ουσίας, της προσταγλανδίνης. Μόλις επιτευχθεί στύση, ο ανδρολόγος πραγματοποιεί μετρήσεις, καταγράφοντας την ροή αίματος στα αγγεία του πέους. H διάρκεια της εξέτασης είναι σύντομη, όμως πολλές φορές διαρκεί πάνω από 30 λεπτά για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

Η τεχνική πραγματοποίησης του triplex πέους είναι αρκετά σύνθετη. Επίσης, είναι σημαντική να χορηγηθεί και η ουσία σε σωστή δοσολογία. Έτσι, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η εξέταση του triplex θα πρέπει να διενεργείται από εξαιρετικά έμπειρους ανδρολόγους.

Ψάχνετε άμεση λύση στο πρόβλημά σας;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ANDROCLINIC

Γιατί οι γιατροί μας έχουν πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στο χώρο

  Η εξέταση triplex πέους θεωρείται μία πολύ δυναμική εξέταση, στην οποία παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία του γιατρού, προς αποτροπή λαθών στα τελικά αποτελέσματα

  Γιατί πέρα από τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους που ακολουθούμε, παρέχουμε απλές, χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητά σας, που θα βελτιώσουν συνολικά την ποιότητα ζωής σας

  Γιατί όλες οι υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά και μόνο στην κλινική μας

Η ομαδα μας

Βασίλης Πρωτογέρου

Δημήτριος Μπορούσας

Κωνσταντίνος Μακαρούνης