ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

21033873934
[email protected]
Βαλαωρίτου 4, Αθήνα 10671

ΣΤΕΝΩΜΑ ΟΥΡΗΘΡΑΣ

1 στους 20 άνδρες ταλαιπωρείται από στένωμα ουρήθρας
Δώστε τέλος στα στενώματα ουρήθρας με τη νέα τεχνολογία Optilume®

Τι είναι το στένωμα ουρήθρας;

Η ουρήθρα είναι ο σωλήνας μέσω του οποίου αποβάλλονται τα ούρα από την κύστη. Στους άνδρες, η ουρήθρα διέρχεται μέσω του πέους και μεταφέρει το σπέρμα και τα ούρα. Στις γυναίκες έχει μικρότερο μήκος και έχει έξοδο πάνω από τον κόλπο. Το στένωμα ουρήθρας ορίζεται ως η κατάσταση κατά την οποία εμφανίζεται και αναπτύσσεται ουλώδης ιστός στον αυλό (σωλήνα) της ουρήθρας που έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του εύρους του. Τα στενώματα ουρήθρας είναι σπάνια στη γυναίκα.

Δώστε τέλος στο πρόβλημά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Συμπτώματα Στενωμάτων Ουρήθρας;

Το συνηθέστερο σύμπτωμα είναι η δυσκολία στην ούρηση και η καθυστέρηση στην έναρξη της ροής. Άλλα συμπτώματα είναι η επώδυνη ούρηση, το αίσθημα ατελούς κένωσης της κύστης, η αδύναμη ή ακανόνιστη ροή και οι σταγόνες ούρων μετά την ούρηση. Εάν το στένωμα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, είναι πιθανό να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές όπως βλάβες στην ουροδόχο κύστη και τους νεφρούς, λοιμώξεις, προβλήματα εκσπερμάτισης, καθώς και ανδρική υπογονιμότητα.

Διάγνωση

Η διάγνωση των στενωμάτων γίνεται με τις παρακάτω μεθόδους:

Τη μέτρηση της ροής των ούρων, με μία συσκευή που λέγεται ουροροόμετρο το οποίο μετρά την ποσότητα των ούρων η οποία περνά στο δευτερόλεπτο. Όταν υπάρχει στένωση αυτή η ποσότητα είναι μειωμένη.

Την ουρηθροσκόπηση, κατά την οποία εισέρχεται στην ουρήθρα μιά κάμερα ώστε να εκτιμήσουμε το στένωμα.

Τέλος, την ουρηθρογραφία, ακτινογραφία δηλαδή με σκιαγράφηση της ουρήθρας που μας δείχνει τη θέση, αλλά το και  μήκος της στένωσης

Θεραπεία

Η θεραπεία πάντα εξαρτάται από τον τύπο του στενώματος. Κάθε στένωμα πρέπει να αξιολογείται ξεχωριστά και να επιλέγεται ο καταλληλότερος τρόπος αντιμετώπισής του. Οι διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές είναι οι ακόλουθες:

Διαστολές ουρήθρας, όπου εισάγονται στην ουρήθρα ειδικοί καθετήρες (διαστολείς) για να ανοίξουν το στένωμα. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την αποφυγή υποτροπής. Δεν αποτελεί λύση του προβλήματος, ιδίως για νεαρά άτομα, διότι συχνά το στένωμα υποτροπιάζει.

Ενδοσκοπικές ουρηθροτομές, όπου ένα μικρό ειδικό μαχαιρίδιο μέσω του ουρηθροσκοπίου εισάγεται και κόβει την ουλή, αυξάνοντας έτσι τη διάμετρο της στενωμένης ουρήθρας. Η συγκεκριμένη μέθοδος παρουσιάζει μεγάλη πιθανότητα υποτροπής, που αυξάνεται στη δεύτερη ή τρίτη προσπάθεια. Αυτό που επικρατεί διεθνώς είναι να δοκιμάσει κανείς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ουρηθροτομή και αν το στένωμα υποτροπιάσει, να προχωρήσει σε μια εναλλακτική λύση.

Ανοιχτή επέμβαση (ουρηθροπλαστική), η οποία έχει κατά κανόνα υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Θεωρείται οριστική θεραπεία όμως αποτελεί ένα πολύωρο χειρουργείο, που απαιτεί χρονικά μεγάλη αποκατάσταση.

Η νέα παγκόσμια καινοτομία του Optilume®

Οι σύγχρονες παραδοσιακές τεχνικές ενδοσκοπικής αντιμετώπισης των στενωμάτων είναι μη φιλικές προς τον ασθενή και συχνά αναποτελεσματικές. Αυτό συνεπάγεται πολλαπλές επαναληπτικές παρεμβάσεις που με τη σειρά τους οδηγούν σε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα. Το Optilume® είναι μια εναλλακτική μέθοδος για την αντιμετώπιση των στενωμάτων της ουρήθρας. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πρακτικές είναι μία μέθοδος ελάχιστα επεμβατική και προσφέρει άμεση και μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Η αποτελεσματικότητα του Optilume® βασίζεται στην αναστολή δημιουργίας ουλώδους ιστού (στενώματος), κάτι που δεν επιτυγχάνουν οι διαστολές της ουρήθρας και η ενδοσκοπική ουρηθροτομή. Κλινικές μελέτες τριετίας αποδεικνύουν ότι το 77% των ασθενών που επέλεξε το Optilume® απελευθερώθηκε από οποιαδήποτε άλλη επαναλαμβανόμενη θεραπεία.

Γιατί είναι καινοτόμο και απόλυτα ασφαλές;

Το Optilume® είναι ένα κυλινδρικό μπαλόνι, εμποτισμένο με τη φαρμακευτική ουσία πακλιταξέλη, σχεδιασμένο να διαστέλλει τη στενωτική περιοχή της ουρήθρας και ταυτόχρονα να αναστέλλει την εκ νέου ανάπτυξη του στενώματος. Αντίστοιχα μπαλόνια χρησιμοποιούνται με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια σε καρδιαγγειακές επεμβάσεις. Η εφαρμογή του Optilume® δεν απαιτεί γενική αναισθησία ούτε και νοσηλεία ή παραμονή στην κλινική.

Παρακολουθήστε το μηχανισμό δράσης του:

Το μπαλόνι εισέρχεται στην ουρήθρα μέσω του κυστεοσκοπίου. Το μπαλόνι διαστέλλεται και έρχεται σε επαφή με τον ουλώδη ιστό. Η επικάλυψη πακλιταξέλης, η οποία βρίσκεται επάνω στην επιφάνειά του, απελευθερώνεται και εμποτίζει το ουροθήλιο. Η συσκευή θα παραμείνει μέσα στην ουρήθρα για 5 λεπτά και μετά θα αφαιρεθεί. Το φάρμακο παραμένει στο ουροθήλιο για 28 ημέρες και απορροφάται από τον ιστό, ώστε να επιτευχθεί η αδρανοποίησή του και να μην αναδημιουργηθεί το στένωμα.

Ψάχνετε άμεση λύση στο πρόβλημά σας;

Γιατί να επιλέξετε την Androclinic

Γιατί οι γιατροί μας έχουν πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στο χώρο

Η εξέταση triplex πέους θεωρείται μία πολύ δυναμική εξέταση, στην οποία παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία του γιατρού, προς αποτροπή λαθών στα τελικά αποτελέσματα

Γιατί πέρα από τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους που ακολουθούμε, παρέχουμε απλές, χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητά σας, που θα βελτιώσουν συνολικά την ποιότητα ζωής σας

Γιατί όλες οι υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά και μόνο στην κλινική μας

Η ομάδα μας

Βασίλης Πρωτογέρου

prwtogerou

Δημήτριος Μπορούσας

dimitrios borousas MD

Κωνσταντίνος Μακαρούνης

makarounis