ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

2103387393-4
helpdesk@androclinic.gr
Βαλαωρίτου 4, Αθήνα 10671

 

Σταύρος I. Τυριτζής

 

Ο κ. Σταύρος I. Τυριτζής είναι Χειρουργός-Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Επικ. Καθηγητής Ουρολογικής Ογκολογίας και Ρομποτικής-Department of Molecular Medicine and Surgery-Section of Urology-Karolinska University Hospital-Karolinska Institutet-Stockholm, Sweden και Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2016 είναι Aν. Δ/ντης Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Ο κ. Τυριτζής έχει ειδικότερο ενδιαφέρον τη Ρομποτική Χειρουργική, καθώς έχει μετεκπαιδευθεί στη ρομποτική χειρουργική στο κέντρο αναφοράς της Σουηδίας για τη ρομποτική χειρουργική, όπου  διενεργούνται περισσότερες από 1000 ρομποτικές επεμβάσεις ετησίως (Karolinska Institutet) στη Στοκχόλμη. Eίναι επίσης Visiting fellow σε κέντρα των ΗΠΑ (Mount Sinai-New York, New York University-Langone Center, University of Chicago), Ελβετίας (University of Zurich), Γερμανίας (Krackenhaus Nordwest-Frankfurt) και Ιαπωνίας (Fujita Health University-Nagoya-Japan). Είναι Certificate of Off-Site Training as a Console Surgeon (da Vinci Surgical System), Τακτικός Εκπαιδευτής στο fellowship ρομποτικής χειρουργικής της Α’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής και Εκπαιδευτής ρομποτικής-λαπαροσκοπικής ουρολογικής χειρουργικής Ελλήνων Ουρολόγων και Ειδικευομένων.

Έχει λάβει υποτροφίες από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία. Ακόμα, ήταν ο μοναδικός Ουρολόγος παγκοσμίως που επιλέχθηκε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών ως International ACS Foundation Scholar του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» 2015. Έλαβε από το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων το Βραβείο Αριστείας Νέου Ουρολόγου 2013. Βραβεύτηκε ως ο Καλύτερος Ομιλητής στην ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη στο 9th South Eastern European Meeting, ενώ κατέλαβε την 2η θέση στον ιδιαιτέρου κύρους διαγωνισμό “Challenge the experts” της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, όπου διαγωνίζονται βάσει βιογραφικού οι 5 καλύτεροι Ευρωπαίοι Ουρολόγοι. Προτάθηκε δύο φορές από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, ως ο υποψήφιος της Ελλάδας για το Πανευρωπαϊκό Βραβείο Crystal Matula Award 2014 και 2015. Είναι ο πρώτος Έλληνας Ουρολόγος που έχει τιμηθεί με το βραβείο “Hans Marberger”, το οποίο απονέμεται στον συγγραφέα του καλύτερου επιστημονικού άρθρου παγκοσμίως στη ρομποτική-λαπαροσκοπική ουρολογική χειρουργική.

Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών, ιατρικών εταιρειών, διεθνών επιτροπών όπως της European Association of Urology, της American Urological Association, του American College of Surgery, της Society of Robotic Surgery και άλλων. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και ανακοινώσεις σε συνέδρια όπου έχει λάβει πολλές βραβεύσεις.

Πέρα από τη Ρομποτική Χειρουργική ασχολείται με όλη το εύρος της Ουρολογίας και των Ουρολογικών επεμβάσεων, όπως η Ουρογεννητική Ογκολογία, ο Καρκίνος του Προστάτη, η Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη, η Ογκολογία Πυέλου, η Λιθίαση Ουροποιητικού και φυσικά η Ανδρολογία.