Νοσος Peyronie – Πεϊκη Καμψη

Αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου Περονί (Peyronie) μέσα από την εφαρμογή όλων των σύγχρονων πρωτοκόλλων συντηρητικής αγωγής.

Τι είναι η Νόσος Peyronie (Κάμψη Πέους)

Η νόσος του Peyronie είναι μια καλοήθης κατάσταση του πέους άγνωστης αιτίας, που χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό ινώδους πλάκας ή σκληρής περιοχής στην ανώτερη ή την κάτω πλευρά του πέους, στα στρώματα που περιβάλλουν τον στυτικό ιστό, προκαλώντας συνήθως παραμόρφωση και γωνίωση του πέους και κάποιο βαθμό στυτικής δυσλειτουργίας. Εμφανίζεται συνήθως στη μέση ηλικία, αλλά και νεαροί ή μεγαλύτεροι άνδρες μπορούν επίσης να την αναπτύξουν. Αρχίζει ως τοπική φλεγμονή και μπορεί να εξελιχθεί σε σκληρυμένη ουλή.

Η αιτία της νόσου του Peyronie δεν είναι βέβαιη. Υπάρχει μια σύνδεση με ίνωση ή ουλές άλλων ιστών στο σώμα, όπως μια κατάσταση γνωστή ως νόσος του Dupuytren, που κάνει ίνωση στην έσω επιφάνεια της παλάμης. Υπάρχει επίσης μια ήπια οικογενειακή συσχέτιση στην εκδήλωση της νόσου.

Γήρανση

Η γήρανση αυξάνει τον κίνδυνο, καθώς έχουμε επιβάρυνση της αιμάτωσης αλλά και γενική ελάττωση της ελαστικότητας των ιστών του σώματος. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες τραυματισμού και καθυστερεί σημαντικά η επούλωση σε τέτοιο βαθμό, ώστε να σχηματίζεται ένας σκληρός ινώδης ιστός και στη συνέχεια ακόμη και ασβεστοποίηση (σχηματισμός εναποθέσεων ασβεστίου), με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα την κάμψη του πέους.

Τραυματισμοί

Ένας πολύ συχνός επιβαρυντικός παράγοντας που συνδράμει καθοριστικά στην νόσο Peyronie είναι το τραύμα, δηλαδή ένας οξύς τραυματισμός ή επαναλαμβανόμενοι μικροί τραυματισμοί κατά την σεξουαλική επαφή, που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μεταβολές στον ινώδη χιτώνα του πέους. Αλληλένδετη είναι η φλεγμονώδης αντίδραση και εν τέλει η παραγωγή κολλαγόνου, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στη σχηματοποίηση πλάκας.

Δώστε τέλος στο πρόβλημά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Συμπτώματα

Τα κλασικά συμπτώματα που παρουσιάζει ένας τυπικός ασθενής με νόσο περονί είναι η κάμψη του πέους, ο πόνος στη διάρκεια της στύσης, η σμίκρυνση του πέους κατά 1-2 εκατοστά και συχνά η στυτική δυσλειτουργία, η οποία εμφανίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών.

Τα συμπτώματα που προαναφέραμε δεν παρουσιάζονται σε όλους τους ασθενείς και διαφοροποιούνται ως προς τη βαρύτητά τους. Μπορεί η νόσος Peyronie να παρουσιάζεται σε μερικούς άνδρες απλά με ένα αίσθημα πόνου κατά την επαφή. Επίσης, ο άνδρας μπορεί να ψηλαφήσει στο πέος του κάτι σκληρό που ονομάζεται πλάκα. Όταν οι πλάκες μεγαλώνουν τότε εμφανίζεται και η γωνίωση του πέους.

Αν τα συμπτώματα είναι έντονα, ο άνδρας δεν μπορεί να προχωρήσει σε συνουσία, επιβαρύνοντας αρνητικά την σχέση του και την ψυχολογία του. Ο αντίκτυπος στην ψυχολογία του ασθενούς μερικές φορές είναι πολύ δύσκολος. Αν ο άνδρας αφήσει το πρόβλημα χωρίς να ζητήσει ιατρική βοήθεια, μπορεί λόγω άγχους να αδυνατεί να πραγματοποιήσει σεξουαλική επαφή.

Στην Androclinic πραγματοποιούμε ένα πλήθος εξετάσεων και συζητήσεων με τον ασθενή πριν επιλέξουμε την κατάλληλη αντιμετώπιση για την περίπτωσή του. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει οριστική λύση στη νόσο Peyronie σε εκατοντάδες ασθενείς!

Διάγνωση

Η διάγνωση της νόσου Peyronie περνάει από τρία στάδια.

Λήψη ιστορικού

Ο ασθενής αναφέρει τραύματα, πόνο στην στύση, τυχόν φαρμακευτικές αγωγές που λαμβάνει, παραθέτοντας και όλο το οικογενειακό του ιστορικό.

Κλινική εξέταση

Στην κλινική εξέταση, ανευρίσκονται οι πλάκες που μπορεί να εμφανίζονται, ελέγχεται η σκληρότητα και η κάμψη του πέους καθώς και το μήκος του.

Απεικονιστικές μέθοδοι

Συνήθως συστήνονται εξετάσεις, όπως το υπερηχογράφημα ή το triplex για πρόκληση στύσης. Μπορεί επίσης να λάβει χώρα απλή ακτινογραφία ή μαγνητική τομογραφία.

Ψάχνετε άμεση λύση στο πρόβλημά σας;

Θεραπευτικές μέθοδοι – Νέες θεραπείες

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου Peyronie, πρέπει να βρεθεί εξατομικευμένη μέθοδος για τον κάθε άνδρα ξεχωριστά ή συνδυαστικά, με σκοπό την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του πέους.

Χειρουργική θεραπεία

Υπάρχουν δύο βασικοί χειρουργικοί τρόποι για τη διόρθωση της παραμόρφωσης του πέους. Ο πρώτος είναι η τεχνική της πτύχωσης, με τοποθέτηση ραφών στην αντίθετη πλευρά της βλάβης, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της γωνίωσης και τον ευθειασμό του πέους

Ο δεύτερος κύριος τρόπος διόρθωσης της κάμψης του πέους, είναι μια ριζική και λεπτομερής διαδικασία γεωμετρικής αποκατάστασης, η οποία αποκαθιστά το σχήμα και το μήκος της tunica albuginea (ινώδους χιτώνα), στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν από την εμφάνιση της νόσου Peyronie. Αυτό γίνεται με γεωμετρικό υπολογισμό της βλάβης με πολύ λογικό και απλό μαθηματικό τρόπο, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας στη θέση της βλάβης, ένα μόσχευμα (συνήθως από βόειο περικάρδιο).

Σε περιπτώσεις μεγάλων βλαβών και εγκατεστημένης στυτικής δυσλειτουργίας, συστήνεται η σύγχρονη τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης.

Συντηρητική θεραπεία

Αν και η συντηρητική αντιμετώπιση δεν είχε αποτελέσματα, μέχρι τώρα, τα τελευταία χρόνια, εφαρμόζονται νέα σκευάσματα, με ένεση στην περιοχή της βλάβης, τα οποία με την κατάλληλη τεχνική, εμφανίζουν αξιόλογα αποτελέσματα, σε καμία περίπτωση βέβαια δεν ανταγωνίζονται την επιτυχία της χειρουργικής θεραπείας.

Στην Androclinic εφαρμόζουμε με επιτυχία όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα συντηρητικής αγωγής με ενέσιμη θεραπεία εντός της βλάβης (ινώδους πλάκας).

Μαζί θα βρούμε την θεραπεία που θα σας ανακουφίσει.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ANDROCLINIC

Γιατί οι γιατροί μας έχουν πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στο χώρο

  Γιατί έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχούς αντιμετώπισης της νόσου Peyronie στην Ελλάδα

  Γιατί πέρα από τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους που ακολουθούμε, παρέχουμε απλές, χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητά σας, που θα βελτιώσουν συνολικά την ποιότητα ζωής σας

  Γιατί όλες οι υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά και μόνο στην κλινική μας

  Προσιτό κόστος

Η ομαδα μας

Βασίλης Πρωτογέρου

Δημήτριος Μπορούσας

Κωνσταντίνος Μακαρούνης

Τα αίτια πρόκλησης της νόσου Peyronie δεν είναι σαφή. Οι παράγοντες κινδύνου είναι οι εξής:

 • Τραυματισμός κατά τη σεξουαλική επαφή
 • Γενετικοί παράγοντες
 • Ύπαρξη ίνωσης σε άλλα σημείο όπως παλάμη χεριών
 • Γήρανση

 

Η νόσος Peyronie συνοδεύεται από τα εξής συμπτώματα:

 • Κάμψη του πέους
 • Πόνος κατά τη διάρκεια της στύσης
 • Σμίκρυνση πέους 1 ή 2 εκατοστά
 • Στυτική δυσλειτουργία
 • Κατά τη ψηλάφηση εντοπίζεται κάτι σκληρό

 

Κατά την επίσκεψη του ασθενούς στην κλινική, θα ληφθεί ανδρολογικό ιστορικό σχετικά με τα συμπτώματα και τα τραύματα στην περιοχή. Έπειτα, πραγματοποιείται κλινική εξέταση κατά την οποία ψηλαφίζεται η περιοχή και ελέγχεται η κάμψη και η σκληρότητα του πέους. Τέλος, για την επιβεβαίωση της νόσου απαιτείται η λήψη απεικονιστικών εξετάσεων π.χ. triplex πέους.

 

Η μέθοδος αντιμετώπισης εξαρτάται από την διάγνωση που θα λάβει ο Ανδρολόγος. Υπάρχουν συντηρητικές και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες με αποτελεσματικότητα που εξαρτάται από το πρόβλημα του κάθε ασθενή όπως:

 • Φαρμακευτική θεραπεία με χάπια
 • Ενέσιμη θεραπεία
 • Εφαρμογή κρουστικών κυμάτων
 • Χορήγηση αυξητικών παραγόντων

Όταν οι παραπάνω μέθοδοι αποτυγχάνουν η ενδεικνυόμενη μέθοδος είναι η χειρουργική επέμβαση, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους:

 • Με την εφαρμογή ειδικών πλαστικών τεχνικών με ή χωρίς τη χρήση μοσχευμάτων
 • Με την τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης