ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΙΡΣΟΚΗΛΗΣ

Μικροχειρουργική διόρθωση κιρσοκήλης: Η πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία

Η ανωτερότητα της μικροχειρουργικής βασίζεται στη δυνατότητα ανεύρεσης όλων των παθολογικών φλεβών αλλά ταυτόχρονα αναγνώρισης και διατήρησης όλων των άλλων δομών που πρέπει να προφυλαχτούν κατά το χειρουργείο, δηλαδή των λεμφαγγείων και των αρτηριών.

Χωρίς τη χρήση μικροσκοπίου κι επειδή οι φλέβες, οι αρτηρίες και τα λεμφαγγεία είναι μεγέθους ενός ή λίγο περισσότερων χιλιοστών είναι αδύνατον να αναγνωριστούν κατά το χειρουργείο. Κατά συνέπεια αναγκάζεται ο ιατρός να διορθώσει μόνο τις μεγάλες επιφανειακές φλέβες αφήνοντας τις υπόλοιπες καθώς δε μπορεί με ασφάλεια να αποφύγει τις άλλες δομές καθότι δεν τις βλέπει. Αυτό τον οδηγεί στο να πραγματοποιήσει ένα χειρουργείο περιορισμένης έκτασης και αποτελεσματικότητας.

Ο ασθενής δεν μπορεί να καταλάβει κάποια διαφορά σε σχέση με τη μη μικροχειρουργική τεχνική καθότι η τομή είναι στην ίδια θέση και ίδιου μεγέθους που ούτως ή άλλως είναι 2-3 εκατοστά και βρίσκεται περίπου στο πλάι του πέους εκεί από όπου διέρχεται ο σπερματικός τόνος (το «κορδόνι» από το οποίο κρέμεται ο όρχης).

Η πολυπλοκότητα όμως της μικροχειρουργικής είναι σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με την απλή και για αυτό απαιτεί συνήθως περισσότερη ώρα και σαφώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από κάποιον που δεν είναι εκπαιδευμένος στη μικροχειρουργική αντιμετώπιση.

Στο βίντεο μπορεί να δει κανείς τη μικροχειρουργική τεχνική απολίνωσης των παθολογικών φλεβών που ανευρίσκονται με ασφάλεια ανάμεσα στις άλλες δομές του σπερματικού τόνου. Το ειδικό ηλεκτρονικό χειρουργικό μικροσκόπιο μας επιτρέπει να διαφυλάξουμε όλες τις απαραίτητες για τη λειτουργία του όρχη δομές και να αδρανοποιήσουμε όχι μόνο τις μεγάλες επιφανειακές φλέβες αλλά όλες τις παθολογικές φλέβες. Στο τέλος διακρίνεται η αρτηρία που σφύζει καθώς διατηρήθηκε με ασφάλεια, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

Τι είναι η Κιρσοκήλη;


Κιρσοκήλη είναι η πάθηση κατά την οποία διογκώνονται οι φλέβες που παροχετεύουν τον όρχη. Αυτό δημιουργεί μια «συμφόρηση» στον όρχη και επηρεάζεται η λειτουργία του.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η αδυναμία του πλέον να δημιουργήσει σπερματοζωάρια αλλά μπορεί επίσης να επηρεαστεί και η παραγωγή τεστοστερόνης και προοδευτικά να οδηγηθεί σε ατροφία με μείωση του μεγέθους του.

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της κιρσοκήλης;

Η αντιμετώπισή της είναι χειρουργική, κατά την οποία απολινώνονται (αδρανοποιούνται) οι παθολογικές φλέβες που δημιουργούν το πρόβλημα. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές χειρουργικής αντιμετώπισης αλλά από ότι φαίνεται από τις διάφορες μελέτες και σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρίας, η καλύτερη τεχνική είναι η μικροχειρουργική.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες δωρεάν συμβουλευτικής συνάντησης για τη μικροχειρουργική επέμβαση κιρσοκήλης.

Συχνές Ερωτήσεις

Έχω κιρσοκήλη, τι συμπτώματα μπορεί να έχω;

Τα συμπτώματα στην κιρσοκήλη είναι αίσθημα κνησμού ή βάρους ή πόνου στον όρχη η ένταση του οποίου μπορεί να είναι σχεδόν αμελητέα ή ιδιαίτερα έντονη. Πολύ συχνά ο ασθενής δε νιώθει απολύτως τίποτα και για αυτό δεν μπαίνει καν στη διαδικασία εξετάσεων. Πέρα από τα συμπτώματα αυτά όμως, η κιρσοκήλη επηρεάζει τον όρχη και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική διαταραχή της σπερματογένεσης με επακόλουθη υπογονιμότητα καθώς και πιθανή πτώση της τεστοστερόνης καθώς και ατροφία του όρχη με προοδευτική μείωση του μεγέθους του.

Σχετίζεται η κιρσοκήλη με τη γονιμότητα;

Η κιρσοκήλη σαφώς σχετίζεται με τη γονιμότητα. Μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στη σπερματογένεση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα συμβεί σε όλους τους άνδρες με κιρσοκήλη. Σε αρκετούς, οι όρχεις δε θα επηρεαστούν και η γονιμότητα τους δε θα διαταραχτεί. Είναι δουλειά του ειδικού ιατρού να αξιολογήσει αν η κιρσοκήλη είναι επικίνδυνη και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Έχω κιρσοκήλη αλλά θα κάνουμε εξωσωματική. Πρέπει να τη φτιάξω;

Η κιρσοκήλη ως παράγοντας που επηρεάζει τη σπερματογένεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την έκβαση της εξωσωματικής. Ιδανικά αν κάποιος θέλει να προχωρήσει με το καλύτερο ποιοτικά σπέρμα, θα πρέπει να τη διορθώσει πριν την εξωσωματική.

Ποια είναι η καλύτερη τεχνική για να διορθωθεί η κιρσοκήλη;

Η καλύτερη τεχνική για τη διόρθωση της κιρσοκήλης είναι η μικροχειρουργική. Είναι η μόνη που μπορεί με ασφάλεια να επιτρέψει στον ιατρό να διακρίνει και να απολινώσει όλες τις παθολογικές φλέβες ενώ ταυτόχρονα να προστατέψει και να διατηρήσει τα λεμφαγγεία και τις αρτηρίες που είναι στοιχεία απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του όρχη. Είναι μια τεχνικά δύσκολη επέμβαση και θέλει ειδική εκπαίδευση από τον ιατρό για να μπορεί να την πραγματοποιήσει.

Δώστε τέλος στο πρόβλημά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ANDROCLINIC

Γιατί οι γιατροί μας έχουν πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στο χώρο

  Με την εμπειρία των ιατρών της Androclinic η επέμβαση δεν απαιτεί νοσηλεία κι ο ασθενής μετά από λίγη ώρα μπορεί να επιστρέψει σπίτι του

  Γιατί πέρα από τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους που ακολουθούμε, παρέχουμε απλές, χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητά σας, που θα βελτιώσουν συνολικά την ποιότητα ζωής σας

  Γιατί όλες οι υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά και μόνο στην κλινική μας

  Προσιτό κόστος – τιμή

Συμπληρώστε τη φόρμα και κλείστε τώρα μία δωρεάν συμβουλευτική συνάντηση.