ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Γεώργιος Παπαθανασίου γεννήθηκε στα Μέγαρα στις 12 Δεκεμβρίου 1970 όπου και έζησε τα μαθητικά του χρονιά έως το 1989, χρονιά κατά την οποία εισηχθεί στο ΕΚΠΑ στο τμήμα Βιολογίας.

Η αγάπη του όμως για την Ιατρική τον οδήγησε στο εξωτερικό, όπου τον Σεπτέμβριο του 1999 αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Κράιοβα στην Ρουμανία.

Υπηρέτησε στην Α Παιδοχειρουργική κλινική του Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ από το 2008 έως κ το 2010,οπότε συνέχισε και ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2015 την εκπαίδευση του, στο ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ»,στην Ουρολογία εκτελώντας μεγάλο αριθμό ουρολογικών πράξεων κ σε όλο το φάσμα της Ουρολογίας.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης του έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας.

Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας(ΕΟΕ) καθώς και της European Association of Urology(EAU).

Έχει συμμετάσχει σε μια διεθνή πολυκεντρική μελέτη καθώς και σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως ομιλητής.

Έχει συγγράψει και βοηθήσει στην συγγραφή εργασιών και το 2012 έχει βραβευθεί με το τρίτο βραβείο KARL STORZ για την καλύτερη παρουσίαση πόστερ στο EAU 8th South Eastern European Meeting(SEEM).

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ενδιαφέρον του εστιάζει στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Ουρολογία(Ρομποτική/Λαπαροσκοπική), Ανδρολογία καθώς και Γυναικολογική Ουρολογία.

Από τον Φεβρουάριο του 2016 ειναι επιστημονικός συνεργάτης του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ & ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ, του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και επιμελητής της Ε’ Ουρολογικης Κλινικής METROPOLITAN GENERAL.