Φιμωση Πεους – Περιτομη

Η φίμωση θεωρείται μία καλοήθης πάθηση, που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Τι Είναι;

Φίμωση είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία εμφανίζεται στο δέρμα του πέους, μία κυκλική στένωση, σαν δακτυλίδι, με αποτέλεσμα να ενοχλεί στην στύση ή ακόμα και να εμποδίζει την αποκάλυψη του κεφαλιού του πέους (βάλανος). Περιτομή είναι η χειρουργική αφαίρεση του στενωτικού δακτυλίου.

Δώστε τέλος στο πρόβλημά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία στη βάση του πέους, με ή χωρίς συνοδό μέθη από αναισθησιολόγο.

Με χειρουργικό νυστέρι ή laser , γίνεται διατομή του χαλινού, αφαίρεση του δέρματος που έχει υποστεί σκλήρυνση και στένωση, συρραφή με πολύ λεπτά απορροφήσιμα ράμματα. Ο μέσος όρος νοσηλείας είναι μερικές ώρες.

Επιπλοκές

Μερικές από τις επιπλοκές της φίμωσης είναι οι φλεγμονές στην βάλανο, η επώδυνη σεξουαλική επαφή, η στύση μικρής διαρκείας και η παραφίμωση.

Παραφίμωση είναι η κατάσταση κατά την οποία η ακροποσθία έλκεται πίσω από την βάλανο, χωρίς να μπορεί μετά να επανέλθει στην κανονική της θέση.

Τα Πλεονεκτήματα Της Περιτομής

 • Είναι πιο εύκολο να πλύνετε το πέος.
 • Μειωμένο κίνδυνο λοιμώξεων του ουρογεννητικού συστήματος.
 • Πρόληψη προβλημάτων του πέους, όπως η παραφίμωση (η κατάσταση κατά την οποία η ακροποσθία, σε πέος με φίμωση τραβιέται πίσω κατά τη στύση και μετά μπορεί να είναι δύσκολο ή αδύνατο να επανέλθει στη θέση της)
 • Μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του πέους. Αν και ο καρκίνος του πέους είναι σπάνιος, είναι λιγότερο συχνός σε άντρες με περιτομή. Επιπλέον, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι λιγότερο συχνός στις γυναίκες που έχουν ερωτικούς συντρόφους με περιτομή.
 • Μειωμένο κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων

Διάγνωση

Η διάγνωση είναι μία πολύ απλή διαδικασία στην περίπτωση της φίμωσης.

Πότε γίνεται η περιτομή;

 • Όταν δεν μπορεί να αποκαλυφθεί η βάλανος
 • Πόνος κατά τη στύση
 • Προληπτική υγιεινή
 • Οικογενειακή παράδοση
 • Θρησκευτικοί λόγοι
 • Αισθητικοί λόγοι

Αίτια

Η φίμωση θεωρείται μία καλοήθης πάθηση, που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Οι συνήθεις αιτίες της πάθησης είναι κυρίως η κακή υγιεινή της περιοχής που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε φλεγμονή, ο διαβήτης, αλλά αιτία μπορεί να είναι και κάποιος τραυματισμός του πέους στην σεξουαλική επαφή. Οι φλεγμονές μπορεί να δημιουργούνται και όταν ο σακχαρώδης διαβήτης είναι αρρύθμιστος.

Περιτομή & Σεξ

Η περιτομή δεν επηρεάζει τη γονιμότητα, ούτε τη σεξουαλική ευχαρίστηση για τους άνδρες ή τους συντρόφους τους.

Επισκεφθείτε την ανδρολογική κλινική ANDROCLINIC για την ασφαλή διάγνωση της φίμωσης. Η διαδικασία της εξέτασης διαρκεί μόνο δέκα λεπτά, από τον εξειδικευμένο ανδρολόγο!

Ψάχνετε άμεση λύση στο πρόβλημά σας;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ANDROCLINIC

Γιατί οι γιατροί μας έχουν πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στο χώρο

  Γιατί πέρα από τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους που ακολουθούμε, παρέχουμε απλές, χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητά σας, που θα βελτιώσουν συνολικά την ποιότητα ζωής σας

  Γιατί όλες οι υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά και μόνο στην κλινική μας

Η ομαδα μας

Βασίλης Πρωτογέρου

Δημήτριος Μπορούσας

Κωνσταντίνος Μακαρούνης

Δημήτρης Λαουλάκος