ΑΡΗΣ ΣΤΕΡΟΔΗΜΑΣ

Ο Δρ Άρης Στεροδήμας M.D. MSc PhD ARCS είναι σήμερα επικεφαλής του Τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής στο Μετροπόλιταν Γενικό Νοσοκομείο της Αθήνας. Έκανε την ειδίκευση του στη Γενική Χειρουργική στο The Hillingdon Hospitals NHS Foundation Trust, στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια πραγματοποίησε έρευνα στο Νοσοκομείο St Mary’s του Imperial College, στο Λονδίνο, όπου απέκτησε το Μεταπτυχιακό του δίπλωμα στη Χειρουργική. Έκανε μέρος της εκπαίδευσής του στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική στα Ακαδημαϊκά Νοσοκομεία Bristol Royal Infirmary Bristol NHS, στα Νοσοκομεία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Radcliffe Infirmary NHS και στα Νοσοκομεία Hillingdon NHS Foundation Trust. Ο Δρ Στεροδήμας έγινε στη συνέχεια δεκτός για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στο Τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Ινστιτούτου Ivo Pitanguy, ενός διεθνούς κύρους κέντρου σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής και επανορθωτικής χειρουργικής, υπό την καθοδήγηση του παγκοσμίως γνωστού καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής Δρ. Ivo Pitanguy. Ο Δρ. Στεροδήμας είναι Πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των Εξετάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής για τη χορήγηση ειδικότητας στην Ελλάδα, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (IPRAS), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS) και μέλος των Αποφοίτων του Ινστιτούτου του Καθηγητού Pitanguy (AeXPI). Από το 2005 και μέχρι σήμερα ασχολείται ενεργά με την έρευνα των εφαρμογών των Βλαστοκυττάρων στον τομέα της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής και της Αναγεννητικής Ιατρικής. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η διατριβή του έχει θέμα τη Μηχανική Λιπώδους Ιστού στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική.

Έχει δημοσιεύσει 53 άρθρα που έχουν αξιολογηθεί από επιφανείς επιστήμονες στα σημαντικότερα περιοδικά πλαστικής χειρουργικής και έχει συμβάλει στη συγγραφή 11 κεφαλαίων σε διεθνή βιβλία σχετικά με τις πρωτοποριακές τεχνικές που εφαρμόζει στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική. Υπηρετεί ως κριτής άρθρων για το Επιστημονικό Περιοδικό της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, το Επιστημονικό Περιοδικό της Αισθητικής Χειρουργικής και της Πλαστικής Χειρουργικής.

Ο Δρ. Στεροδήμας είναι επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα σε όλο τον κόσμο και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα μεγαλύτερα συνέδρια της πλαστικής χειρουργικής τα τελευταία 5 χρόνια. Έχει συγγράψει ένα από τα πιο δημοφιλή εγχειρίδια για την αναγεννητική ιατρική και τα βλαστοκύτταρα που προέρχονται από λιπώδη ιστό, το οποίο έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ο Δρ Στεροδήμας είναι παγκοσμίου φήμης πλαστικός χειρουργός και θεωρείται πρωτοπόρος στην εφαρμογή των βλαστοκυττάρων λιπώδους ιστού στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική.