ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

21033873934
[email protected]
Βαλαωρίτου 4, Αθήνα 10671

Γυναικομαστία

Γυναικομαστία είναι ο ιατρικός όρος που αναφέρεται σε άνδρες με μαστικό αδένα αναπτυγμένο πέραν του συνήθους.

Ενδείξεις

Γυναικομαστία είναι ο ιατρικός όρος που αναφέρεται σε άνδρες με μαστικό αδένα αναπτυγμένο πέραν του συνήθους. Συχνότερα συμβαίνει σε εφήβους από ορμονική ανισσοροπία αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία. Συνήθως εμφανίζεται σαν «ψευδογυναικομαστία» σε υπέρβαρους και οφείλεται σε τοπική αύξηση του λίπους.

Ανανεώστε το σώμα σας! Επικοινωνήστε μαζί μας.

Η επέμβαση εν συντομία – Διαδικασία

Η Γυναικομαστία διορθώνεται με μικρή τομή στο κάτω όριο της θηλής. Από εκεί αφαιρείται ο μαστικός αδένας και γίνεται λιποαναρρόφηση στο υπόλοιπο στήθος. Η Γυναικομαστία διορθώνεται είτε με γενική αναισθησία ή μέθη και τοπική αναισθησία. Εάν συνυπάρχει μεγάλη αύξηση και περίσσεια δέρματος, θα πρέπει να αφαιρεθεί και ποσότητα δέρματος και τότε θα υπάρχουν τομές ανάλογες του μεγέθους.

Ουλές

Τα σημάδια στη Γυναικομαστία θα εξαρτηθούν από την τεχνική που χρησιμοποιείται. Τείνουν να είναι αρκετά καφέ κατά τις πρώτες 6 εβδομάδες, γίνονται ροζ στους επόμενους 3 μήνες και στη συνέχεια ξεθωριάζουν και γίνονται λευκές. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς θα έχουν πολύ καλής ποιότητας ουλές στη διάρκεια του χρόνου. Οι ουλές από άλλες πληγές δίνουν μια σχετικά καλή ένδειξη για το πως θα ωριμάσουν στο στήθος.

Φάρμακα

Επειδή η Γυναικομαστία μπορεί να οφείλεται σε ορμονική ανισσοροπία, θα γίνουν προεγχειρητικά και κάποιες ορμονολογικές εξετάσεις, πέραν του συνήθους προεγχειρητικού ελέγχου. Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά (arnica κλπ. ).

Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά. Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε όμως καπνιστής προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση.

Κάπνισμα

Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών σημαντικά.

Επισκεφθείτε την ANDROCLINIC για μια ολοκληρωμένη ανανέωση στο σώμα σας. Η διαδικασία διαρκεί μόνο 30 λεπτά, από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό!

Γιατί να επιλέξετε την Androclinic

Γιατί οι γιατροί μας έχουν πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στο χώρο

Γιατί πέρα από τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους που ακολουθούμε, παρέχουμε απλές, χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητά σας, που θα βελτιώσουν συνολικά την ποιότητα ζωής σας

Γιατί όλες οι υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά και μόνο στην κλινική μας

Η ομάδα μας

Βασίλης Πρωτογέρου

prwtogerou

Δημήτριος Μπορούσας

dimitrios borousas MD

Κων/νος Μακαρούνης

makarounis

Άρης Στεροδήμας

ourteam